specialist in piepschuim maatwerk en duurzame afwerking.

MEUBILAIR EN INTERIEUR


 

MEUBILAIR

EPS is een prima basis voor meubilair. Als een meubel te ingewikkeld is of te vreemd qua vorm kun je wel hout gaan walsen om te buigen of met polyester gietmallen gaan werken maar dat is allemaal veel te bewerkelijk. Dat is enkel haalbaar als je grotere oplages moet maken. Maar als het meubilair is wat on demand moet worden gemaakt of als je met gelimiteerde oplages werkt is EPS toch wel de oplossing.
Het beste werkt als je een EPS vorm hebt die je verlijmd met een multiplex versteviging. Dit doen we dan ook vaak. We hebben een snijmachine om het EPS in de juiste vorm te snijden én we hebben een CNC-freesmachine om dezelfde vorm uit hout te frezen. Uiteraard moet het geheel dan na het verlijmen en nabewerken nog worden gecoat. Wij prefereren polyurea omdat dat het meest naadloze en duurzame resultaat opleverd. Wij hebben hier dan ook voldoende van op voorraad en de juiste spuitapparatuur om dit te bewerkstelligen.

INTERIEUR (& EXTERIEUR)

Meubels behoren uiteraard ook tot interieur maar dat is niet het enige; plantenbakken, lampen, zuilen, kastdeurtjes, lijsten en nog veel meer objecten die vervaardigd zouden kunnen worden uit EPS. Maar het blijft niet bij interieur. Exterieur is ook mogelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sierelementen van een gevel of buitenbankjes. Zo lang je dat soort objecten een duurzame afwerking geeft is er niets aan de hand. Ook daar gebruiken we weer een polyurea systeem voor. Met een topcoat lakken we het dan af in de kleur die bij de rest van het interieur of exterieur past 'to tie it all together'.

©2016: KCN | Ontwerp: KCN | Realisatie: 7EN20.nl